Persoonlijk Leiderschap Training

search inside yourself

Oorspronkelijk werd dit persoonlijk leiderschap trainingsprogramma ontwikkeld bij Google. Search Inside Yourself gebruikt een wetenschappelijk onderbouwde aanpak die neurowetenschap, aandacht training en emotionele intelligentie op het werk combineert. Het programma biedt praktische handvaten die onmiddellijk kunnen worden toegepast in het (werk-)leven.

Search Inside Yourself Programma – nu in het Nederlands

Search Inside Yourself maakt gebruik van een evidence-based benadering die neurowetenschappen, aandachttraining en emotionele intelligentie combineert. Het programma biedt praktische tools die onmiddellijk kunnen worden toegepast in het leven of op het werk. We beginnen met een basis van mindfulness, en bouwen aan de kerndomeinen van emotionele intelligentie die leiden tot uitmuntend leiderschap.

Programma Structuur

SIY begint met een zeer interactieve live (online of in-person) cursus leiderschap, gevolgd door een online challenge van vier weken. Het is zeer interactief, inclusief ervaringsgerichte oefeningen, dyades, groepsgesprekken, aandachttrainingsoefeningen en schrijfactiviteiten.

(12-16 uur)

Live online of in-person cursussen.

(28 dagen)

Wekelijkse oefeningen en bronnen geleverd via e-mail.

(1 uur)

Maak opnieuw contact met Search Inside Yourself alumni om te evalueren en een plan voor voortzetting op te stellen.

Voor wie is Search Inside Yourself bedoeld?

Voor organisaties: Wij werken samen met bedrijven om Search Inside Yourself naar hun werknemers te brengen, waaronder SAP, Deloitte, Hyatt en vele anderen. Organisaties in alle sectoren en regio’s kiezen voor Search Inside Yourself vanwege de zeer praktische en wetenschappelijk bewezen methoden om de algehele emotionele intelligentie op het werk, het welzijn, de veerkracht en het persoonlijk en organisatorisch leiderschap te verbeteren.

Voor individuen: Individuen en kleine groepen volgen Search Inside Yourself om vele redenen, waaronder professionele ontwikkeling, persoonlijke groei en het verkennen van het brengen van het programma naar hun organisatie. Niet alleen leren deelnemers nieuwe vaardigheden en praktische tools, velen genieten van het contact met andere deelnemers en worden deel van een grote, wereldwijde gemeenschap.

Voor gemeenschappen en partners: Wij werken samen met partners, organisaties, universiteiten en wereldwijde entiteiten die Search Inside Yourself brengen naar gemeenschappen in nood, ondervertegenwoordigde groepen, overheidsmedewerkers of de non-profitsector.

SIY klanten referenties: SAP, salesforce, Hyatt, Genentech, Deutsche Telekom, Ford, United Nations, Deloitte, expedia group

Voordelen van het persoonlijk leiderschap Programma

Richard Vervoort

“Ik heb online via Zoom in enkele sessies de mindfulness gebaseerde training Search Inside Yourself gevolgd. Belangrijk was de vraag: Leid je jouw leven of lijd je jouw leven? Na deze training is dit de eerste variant. Geleerd heb ik hoe belangrijk het is om goed te luisteren en dan pas te reageren. De manier van jouw communicatie is belangrijk en bepaalt vervolgens de reactie van de andere partij.

Verder heb ik veel baat bij de geleerde ademhalingstechnieken om rustmomenten te nemen als het hectisch wordt op het werk. Erg leerzaam en toepasbaar zijn ook de tools voor het oplossen van conflicten, de achtergronden over de menselijke psyche en de aangereikte mini-oefeningen. Die oefeningen kun je telkens weer, op ieder moment van de dag en overal voor jezelf gaan gebruiken en je weer bezinnen op de zaken die echt belangrijk zijn. Ik gebruik die aanbevelingen dagelijks en heb daardoor meer rust in het leven gekregen. Voor mij is deze leiderschap training van echte toegevoegde waarde geweest.”

Search Inside Yourself is beschreven als “levensveranderend” en overstijgt dan een reguliere cursus in leidinggeven. Het maakt diepe transformaties mogelijk door toegankelijke en praktische inhoud. De tools, praktijken, middelen en oefeningen die je zult leren in het Search Inside Yourself programma zullen je helpen om:

 • Een groter algemeen welzijn te ervaren.
 • Het ontwikkelen van een groter zelfbewustzijn en het reguleren van emoties.
 • Veerkracht op te bouwen in het licht van uitdagingen.
 • Ontwikkel empathie en communiceer effectiever.
 • Omgaan met stress.
 • Meer focus en aandacht.

Feedback van meer dan 6.100 Search Inside Yourself-deelnemers laat sterke en positieve resultaten zien:

71%

Voelden zich beter in staat om stress te verminderen na het programma

(vs. 46% voor de training).

61%

Rapporteerde in staat te zijn terug te veren uit een emotioneel uitdagende situatie
(vs. 43% voor het programma)

72%

Merkte op dat ze zich beter konden concentreren en terugkeren naar het huidige moment
(vs. 51% voor het programma)
Search Inside Yourself Program Impact Report 2022

We hebben onderzoek gedaan onder de deelnemers van Search Inside Yourself programma’s voor en na het programma, waarbij we gegevens hebben verzameld van 10.000+ wereldwijde deelnemers aan het programma in meer dan 20 landen.

De resultaten bevestigen de positieve impact die het programma heeft op mindfulness, emotionele intelligentie, resilience, stress management, empathie, en nog veel meer dimensies.

Search Inside Yourself docenten

We zijn docenten van wereldklasse die een strenge persoonlijk leiderschap training hebben ondergaan. Wij van SIY Global brengen rijke ervaring en expertise in mindfulness, psychologie, zakelijk leiderschap en vele andere gebieden mee. Wereldwijd zijn we verbonden en werken hand in hand in teamverband.

Search Inside Yourself is goedgekeurd door de International Coaching Federation.

Coaches ontvangen 13,5 Continuing Coaching Education credits bij deelname aan Search Inside Yourself leiderschap programma!

Neem direct contact op met de gecertificeerde Search Inside Yourself-trainer: Daniela Gaschler

Daniela Gaschler -Search Inside Yourself Certified Teacher

Gemotiveerd om Search Inside Yourself in het Nederlands, Engels of Duits in uw organisatie te realiseren?

Maak rechtstreeks kennis met de kracht van Daniela Gaschler:

 • SAP Alumni
 • Search Inside Yourself certified teacher
 • Mindfulness Professional
 • Aikido Trainer (3. Dan)

Zet je eerste stap met een

 • 1:1 strategie gesprek of
 • deelname aan een live Search Inside Yourself-Keynote of
 • stuur je vraag per email met het formulier hieronder.

Wachtlijst Search Inside Yourself

Schrijf je hieronder in voor de wachtlijst en je bent als eerste op de hoogte wanneer de deuren opengaan en je ontvangt een flinke early-bird korting exclusief!

Find Inside yourSelf logo